tiistai 20. lokakuuta 2015

Lupa suorittaa

Zappi pappinen on reenaillut niin tokoa kun jälkeä. Sen kanssa on vaan niin erilaista kaikki tekeminen kun mitä Fidzin kanssa on. Hyvin opettavaista itselleni siis. Zapille kun kaikki tekeminen on todellakin vaan lupa suorittaa juttuja, kun tuntuu että Fidzille ne on enempi käskyjä joita mielellään tottelee jotta saisi minut iloiseksi. Tekeehän se Fidzikin tosi mielellään, mutta niin eri lailla ja eri mielentilassa. Zapin kanssa joudun paljon enempi miettimään mitä teen, milloin ja miten. Leikkauksesta tulee tällä viikolla kuluneeksi 20 viikkoa (piti jo ihan laskea), mutta silti en ole ottanut sitä vielä ihan täyspainoiseen treeniin koska se on niin kaheli. Vielä ei siis olla tehty ollenkaan kiertoja, kapulan vauhtinostoja, luoksetulon stoppeja, ruutua ja merkkiä vauhdissa eli ei mitään missä tulee kovassa vauhdissa nopeita käännöksiä tai pysähdyksiä. Suurin pääpaino treeneissä on ollut ajattelemisissa, staattisuuksissa, tekniikassa jne. ja voin sanoa että ei ole ollut ihan helpointa. Zapista kun kaikki on sairaan siistiä ja koska kaikki siisti pitäisi tehdä täysiä. Ongelmana kuitenkin on että oman pään käyttö muuhun kun vauhdin lisäämiseen on todella vaikeeta ilman ääntä. Pienin askelin ollaan ehkä kuitenkin treenien saralla edistytty. Seuruu on parantunut. Helposti vielä vähän painaa, mutta on jo paljon parempi, siistimpi ja tasaisempi. Tunnarissa on ollut hyvinkin pätevä. Sitä on tehty jo pari kertaa ihan kisamaisena eri paikoissa eikä ole näpsinyt vieraita. Vauhtia on tietty aika paljon mutta muuten ihan siisti. Kaukot edistyy...hitaasti mutta kuitenkin jo onnistumisia. Jättävätkin on aika ok (istumisessa tekniikka välillä sekoaa mutta muuten kivasti). Nyt pitäisi ottaa enempi treeniin palkattomuutta (edes pienempinä pätkinä) ja sitten sitä meidän kuplan rakentamista. Fidzi varmaan melkein syntyi jo kuplaan minun kanssa mutta toisin on Zapin kanssa. Meidän kuplaan mahtuu vielä mm. kapulat, lelut, muut juoksevat koirat jne. eli siinä on enempi rakentamista.


Jälkeä on tehty nyt pari kertaa jo metsään kepeillä. Yllättävän kivasti on nämä treenit mennyt ja hyvin on myös kepit noussut. Nyt pitää ottaa jäljellä maastonmuutokset mukaan kun eilen pelkkä kaatunut pieni puu piti kiertää :O Pitäisi ehkä vaan enempi saada vieraita tekemään noita jälkiä (vaikka ei se toistaiseksi ole ollut ongelma). Esineitä pitäisi myös tehdä nyt enempi! Mutta on noi metsälajit ihania (eikä tarvitse murehtiä äänistä!).Fidzin tokotreenit on pääpainossa ollut vaan eteen tai tyhjään lähetyksissä, ja säälittävää mutta ei se osaa sitä siltikään. Pikkasen epätoivoinen olo tuon liikkeen kanssa. En tiedä milloin ja miten saisin tämän sen päähän. Rasittavan vaikeeta, mutta jatketaan yrittämistä...

Niza reppana joutui taas saikulle kun sen takakynsi hajosi niin että piti poistaa koko kynsi. Nyt on tietty kipeä ja menee hetki ennen kun taas pääsee lenkille mukaan. Reppana kun se niin nauttii noista pitkistä kävelyistä. Toivottavasti kuitenkin paranee yhtä hyvin kun etujalan kynsi mikä irtosi puolivuotta sitten. Nyt sain vihdoin aikaiseksi tilata trimmeriin uuden terän ja Nipa pääsee tuosta pitkästä tukastaan tällä viikolla eroon. Meinasin olla jo laiska ja viedä trimmaamoon kun ei ollut omassa koneessa terää. Soitinkin jo paljonko maksaisi että leikataan vesikoiralta turkki alas. En tajunnut että se on niin kallista! 70E yksi turkin leikkuu (ilman mitään muotoilua), ja koska uusi terä maksaa melkein puolet tästä hinnasta ja sillä leikkaa sen turkin usemman kerran niin ei auta köyhän äitiyslomaisen kun tehdä vaan itse :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti