lauantai 17. toukokuuta 2014

WhatZap?

Nizan kanssa oltiin pari viikkoa sitten kisaamassa. Sepä kulki tosi kivasti, mutta myös kontaktien läpi. Ekalla radalla tuli rima alas, niin pysäytin puomille kun tuli läpi. Toisella radalla tuli keinun ylösmenolta virhe, mutta muuten rata oli tosi hyvä! Ihana oli vesiäisen kanssa kisata. Tarkoitus vielä muutama kisa ehtiä ennen sm:iä, mutta kivasti se kulkee. Noi kontaktit on vaan hiukan ongelma tai haaste....

Fidzin leikkauksesta on nyt reilu kaksi viikkoa. Aluksi oli selvästi kipeä. Tämä ilmeni oikeastaan niin että liikkui ainoastaan nopeasti paikasta toiseen. Nyt leikkaushaava näyttää parantuneen jo kivasti, ja on päässyt yksin vapaana juoksemaan pariin kertaan. Treeni-into olisi kova, mutta huomenna Mari tulee sen vielä katsomaan niin jos sitten ensi viikolla aloitettaisiin kevyesti. Pitää aika tarkasti miettiä mitä sitä tekee, koska seuruuta en uskalla alkuun ottaa, sillä ihan varmaan ääntelisi suuren innon vuoksi. Juoksuliikkeitä taas pitää myös tehdä aika varovakseen aluksi, mutta eiköhän treenien pariin jo jotenkin päästä.

Ruskan kanssa on treenattu ja on mennyt Niinun treeneissä tosi kivasti. Onnistutaan jo paikoissa joissa en olisi uskonut. Se siis alkaa jo osaamaan asioita. Kotiläksyksi on tullut lätkän häivytys kontakteilta. Tulee lätkälle kovaa, mutta ilman sitä hiippailee...

No mitäs muuta? No mun haave tavallaan toteutui :) Alunperin haaveena oli astuttaa Fidzi ja pitää siitä itse pentu, mutta se ei onnistunut. Olin kuitenkin hyvin onnekas kuin sain samoista linjoista uuden koiran. Meille muutti perjantaina Zipun ja Dion pentu nykyään kutsumanimeltään "Zap" (virallisesti Tending Brand). Halusin koiran jonka vanhemmilla olisi mm. näyttöä tokosta koska siinä lajissa kuitenkin koiralta vaaditaan sellaisia ominaisuuksia mitä on vaikea tietää olevan olemassa jos koira ei ole tokossa kisannut, ja Zipuhan on Oilin kanssa kyllä yksi näyttävimmistä pareista mitä tiedän. Tietenkin oli paljon niitä muita asioita mitä vanhemmilta toivoin ja tässä yhdistelmässä ne tuntuivat täyttyvän kivasti.

Zap
Parin päivän perusteella voisi sanoa että on tuossa pojassa ihanasti iloa, onnellisuutta (häntä heiluttaa koiraa), mutta myös luonnetta. Se tosissaan kertoo jos ei ole tyytyväinen kohtaloonsa. "Treenit" on tietenkin heti aloitettu. Ollaan käyty jo monessa eri paikassa ja tavattu erilaisia ihmisiä ja nähty monen näköisä koiria. Ollaan käyty toimistossa, kaupan pihalla, kisa/treenikentällä, ja kylässä.  Hyvin reipas on pentu ollut, ottaen huomioon miten sen elämä mullistui totaalisesti parissa päivässä. Treenilistalla on myös leikkiminen erilaisilla materiaaeilla, luoksetulot ja namin perässä kulkeminen. Olemme myös harjoitelleet "häkitystä/rauhoittumista", ja tämä on vaikeeta! Kyllä kertoo ja kovaa ja kauan että ei ole tyytyväinen kohtaloonsa. Yöt on mennyt tosi hyvin. Autossa menee jo paremmin (ei huuda koko matkaa). Fidzi toimi tässä hyvänä opettajana.

Ipo oli se meidän laji?

Muut koirat on aika hyvin ottanut uuden tulokkaan vastaan. Ella on ehkä vähiten sanonut mitään. Niza pörrrää vielä jatkuvasti, mikä ei siltä ole ihan järkevää kun pentu ei tunnu välittävät sen mörräämisestä enää mitää. Fidzi on sen kanssa aika kivasti. Sanoo kun yrittää hyppiä päälle tai tissille, eli ehkä tästä vielä lauma kasvaa. Onpa tässä taas pikkuinen projekti edessä, mutta innolla sen kanssa alan alusta asioita opettamaan. Josko sitä nyt osaisi opettaa edes suurimman osan asioista kerralla niin kuin pitää...aika näyttää.

2 kommenttia: