lauantai 25. elokuuta 2012

Parit piirinmestikset

Viikko sitten lauantaina kisattiin tokon uudenmaan piirinmestaruuskisat Tuusulassa. Olin Hiiden Haukkujen joukkueessa Fidzin ja Ellan kanssa. Ellan otin sohvan kulmasta mukaan, kun muuten olisi joukkue jäänyt vajaaksi. Tuomarina EVL:ssä Riikka Pulliainen ja ALO:ssa Hannele Pörsti. 

Kummatkin koirat oli kolmannessa paikkamakuuryhmässä, joten siinä sain taas juosta kehästä toiseen. Alokasluokka aloitti. Ella sai ensin luoksepäästävyydestä 8. Lähti tuomarin käden alta (yritti haistella sitä). Jännittävässä paikallamakuussa (Ellan vierestä lähti koira omistajansa luokse), Ella pysyi ja makasi 7 arvoisesti! Jouduin antamaan kaksoiskäskyn maahan, eli siitä ainakin meni vähennyksiä. Olin kuitenkin tosi iloinen että pysyi maassa tai että edes meni maahan, koska koe oli nurmella ja nurmi oli märkää ja Ella ei märästä tykkää. Eipä ole pitkään aikaan ollut pulssi noin korkeana tokokehässä.

Seuraavaksi oli sitten Fidzin paikallaolot. Istuminen hieno 10. Makuusta sai 9 1/5 kun kääntyi aavistuksen perään kun käveltiin koirien taakse.

Sitten taas alokaskehään Ellan kanssa. Seuraamisista 8 ja 8 1/5. Luoksetulosta 9. Jättävistä seisominen 9 ja makuu 0 (enää ei suostunut menemään märkään nurmeen makaamaan). Hypystä sai 10 ja kokonaisvaikutus oli 8. Tästä tuli yhteensä hieno 152 pisteen kakkostulos joka kuitenkin sisälsi liikkeen nollauksen. Harmi sinänsä kun ei riittänyt pisteet I-tulokseen, mutta parasta kuitenkin oli että Ella pysyi koko kehän ajan kontaktissa ja teki iloisesti töitä, video. Tokokehässä palkatta oleminen ei kuitenkaan metsäkoiralle ihan itsestäänselvyys ole.

Fidzi sitten. Metalli, tunnari ja kaukot 10, ohjattu ja seuraaminen 9, luoksetulo 8 (perus valumiset) z:sta 6 1/5 (seisoi maahanmenon!), ja ruutu 0 ( ei meinannut löytää ja kun löysi korjauksien avulla niin käskyjä oli tullut jo liian monta). Fidzikin ylsi suorituksellaan tänään vaan II-tulokseen 254,5 pistettä. 1,5 pisteen päähän jäi ykköstulos, eli ei nyt niin hirmu huonosti kun ruutu meni nollille ja lisäksi z:ssa liikevirhe. Vähän oli kuitenkin löysää, eli taisi lämmin keli vaikuttaa tänään Fidzin suoritukseen, vaikka oma ilonen itsensä olikin. Joukkuehenki oli hieno ja HiHa taisi lopputuloksissa olla viides. Kaikki joukkueen koirakot teki hienot II-tulokset. Ja hei, seuraaminen ja kaukot mitkä SM:ssä rakoili oli nyt aika hyvin kunnossa!


Vakava ohjaaja ja iloinen koira. Kuva: Sanna Jääskeläinen

Niistä kisoista lähdin vesikoria kouluttamaan viikolopuksi. Täytyy myöntää, että on se aika ihanaa kun saa ihmisille sen innon päälle mikä itselläkin on:) Sain vielä lahjaksi hienon "lantiomallisen" koulutusliivin. Kiitos.

Maanantaina Niza ja Fidzi kävi Rannikon Timolla hierottavana. Niza oli hyvässä kunnossa. Vähän lantiosta jäykkä. Fidzi taas oli saanut jonkun tällin kylkeen, jonka johdosta oli enempi jumissa.

Tänään taas sitten kisattiin agilityn uudemaan piirinmestaruuksista Järvenpäässä. Tuomarina makseilla Risto Ojanperä. Ensin kisattiin yksilöt. Ekalta hypäriltä päästiin kummankin kanssa ilman ratavirheitä maaliin, mutta Fidzi taas lenteli mun valsseissa ihan minne sattui. Niza meni paremmin. Toisena agilityrata ja myös se meni Nizan kanssa ihan ok. Maltoin pysäyttää puominkin, teki hienosti ja nollalla maaliin. Fidzi sitten päätti muistella menneitä ja alittaa renkaan, KAHDESTI. Hitto että harmitti. Miksi sillä tulee aina näitä ihme oikkuja? Se vaan menee mutta ei ajattele? Piirinmestaruusyksilöissä Niza oli lopputuloksissa kuudes. Hyvä nipsulainen!

Joukkueessa olin kummankin kanssa. Niza meni ekana ja Fidzi ankkurina. Marika ja Rico meni toisina ja Sirkka ja Sumu kolmansina. Rata oli vähän kökkö tai kun "piti" yrittää tehdä niitä nollia niin valitsin sitten "kökkövalssiohjauksia". Nizan kanssa nollalla maaliin, ja taisi olla ainut nolla ekan kierroksen koirista. Marika ja Ricokin teki hienon radan, mutta harmittavasti keinun alastulolta vitonen, ja kun Sirkka ja Sumukin sai tuloksen niin ei ahdistanut niin paljon lähteä vikana radalle. tulos oli jo taattu. Fidzin kanssa tehtiin ihan kivaa rataa, mutta lopussa ohjasin vissiin huonosti A:n vinon lähestymisen ja koira tuli sivusta alas. Siitä sitten sain melkein paikoiltaan koiran takaisin A:lle ja loppu meni virheittä. Näillä radoilla kuitenkin saimme Hiiden Haukuille uudenmaan piirinmestaruuskisoista joukkuehopeeta, ja hopeahan ei ole häpeä. Kiitos juokkuetovereille. Oli huisan hauska päivä!

PiirM hopeajoukkueen värisuora! Kuva:Ville Kivirasi
Niza saldona tälle päivälle triplanolla. Sanoinkohan jo kuinka hieno vesikoira mulla on. Mistä ihmeestä löytäisin uuden samanlaisen? Nyt on kummallakin koiralla seuraavalle vuodelle kerättynä viisi nollaa (sis. tuplat), eli ihan kivasti kun elokuuta kuitenkin eletään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti