sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Terveysasioita

Kysymys kuuluu montako koiraa pitää olla jotta suurella todennäköisyydellä olisi ainakin yksi jonka kanssa kisata? Kolme? Ei riitä :P. Tällä hetkellä Ella on sairaslomalla(/eläkkeellä?), Fidzi aloitti juoksun ja Niza on doupingsääntöjen mukaan kisakiellossa muutaman viikon. Ikävästi kaikki samaan aikaan, mutta ei voi minkään.

Nizalla oli tosiaan viime vuoden aikana kahdesti ihmeellistä "kipuilua", joka meni aina levolla ja lääkityksellä ohi. Mutta koska kipuilut uusivat, niin halusin käyttää Nizan varmuuden vuoksi luustokuvissa. Koko koira kuvattiin kaulasta häntään. Lonkat yms. jotka oli jo aikaisemminkin kuvattu ja terveiksi todettu katsottiin uudestaa. Kuvista oikein yrittämällä yritettiin löytää jotain vikaa, mutta ei. Terve se on (IHANAA!!)!

Puhuttiin lääkärin kanssa sitten siitä mikä saattaisi tuon kipuilun aiheuttaa? Tietty lihasjutut on aina mahdollisia, mutta sitten tuli ilmi että kipuilu saattaisi liittyä jollain tapaa juoksuun tai valeraskauteen. Nizan kipuilut on kyllä juuri ajoittunut näihin aikoihin (keväällä ja nyt syksyllä). Ell. sanoi että jos ei meinata jalostukseen käyttää (vaikka Niza oli ell. mielestä pitkästä aikaa hyvä vesikoira rakenteeltaan ja päältään mitä on tavannut--> pientä hehkutusta) niin kohtu vaan pois. Tämä on kyllä ollut itselläkin mielessä jo pitkään juuri noiden niin ärsyttävien valeraskauksien takia.

Fidzin suunnitellut koulutukset jäävät nyt juoksun takia väliin. Itse menen sitten vaan kuunteluoppilaaksi, harmi. Onhan tuota juoksua tosin jo odoteltu. Nyt väli näyttäisi olevan n.10kk. Pitkä tauko tulee nyt ainakin agilitystä kun ensin tulee juoksutauko ja sitten perään vielä parin viikon "lomatauko". Ehkä se tekee meille ihan hyvää? Yritetään nyt sitten tokoilla omatoimisesti. Hakumetsäänkin "eksyttiin" tänään =)


© Suvi Kuivanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti